VäxthusLoggen

lördag 8 januari 2011

Utvärdering - 2010

I stort sett var 2010 ett lyckat år, över förväntan.

Verksamheten flyttades in i nybyggd verkstad.
2010 var även det år jag levererade flest hus hittills.
Jag experimenterade med lite olika sorters virke men föll till sist tillbaka helt och hållet till den tryckimpregnerade furen. 2010 var även det år jag för första gången kunde få lön från företaget sedan starten 2005.

Ett par saker återstår dock att arbeta med inför 2011 års säsong.

* Leveranstiderna
* Emballage av växthus som skall skickas
* Skapa ytterligare kontakter med leverantörer av tillbehör
* Ombildning av bolagsform till Aktiebolag
* Skapa ett tillbehörssortiment
* Utöka modellsortimentet

Huruvida jag hinner med alla punkter återstår att se. Det viktigaste för mig är att mina kunder är nöjda och däri ligger leveranstiderna närmst, de andra punkterna är sekundära i sammanhanget.

Att leveranstiderna blev för långa i vissa fall under säsongen 2010 har flera orsaker. En del av det ligger i att jag som person är en tidsoptimist, en del av det beror på strulande leveranser av material. Trots detta fungerade leveranserna väl under stora delar av säsongen. I slutet av september kom de stora problemen, det var då jag skadade handen ganska illa och blev tvungen att opereras för att återfå funktionen av en tumme. Då jag är ensam i tillverkningen av växthusen innebar detta ett tungt avbräck och en del av leveranserna fick skjutas på framtiden, fram till våren 2011.

Detta kan få konsekvenser för 2011 års säsong då tiden som skulle lagts på att bygga lager för vårruschen nu istället kommer gå åt att komma ikapp.

Tyvärr har jag fortfarande ganska begränsat lagerutrymme och när jag ej kan leverera under vinterhalvåret fylls lagret ganska fort. Även verkstaden fylls till slut och till sist är det fullt ända ut i porthålet.

Tummen är dock relativt felfri nu och jag ser positivt på kommande säsong.
Det ska bli kul att möta er kunder igen och få leverera hus till alla delar av landet.

En nyhet för 2011 kommer att vara en utökad hämta-själv-rabatt.
2010 var den 500 kr, 2011 kommer den att vara det dubbla, 1000 kr.

Detta för att försöka få ner leveranstiderna och kunna leverera fler hus.

Givetvis kommer jag fortsätta skicka hus med "Schenker Hemleverans" och priset där kommer ett att höjas. Priserna på frakt varierar med avståndet och storleken på hus, räkna 1500-3300 kr i fraktkostnad. Då ingår 500 kr i emballeringsavgift.

Än så länge har jag ej fått alla prislistor av mina leverantörer vilket innebär att den gamla prislistan ligger kvar, men var beredda på att priserna kommer att ändras.

En annan sak jag skulle vilja ändra lite på är de tider på dygnet jag är nåbar på telefon. Under året som gick la jag ca. 1-1.5 timme dagligen i telefon med blivande växthusägare. Detta är en av de uppgifter jag gillar mest och jag uppskattar verkligen att telefonen ringer och jag tycker det är mycket roligt att prata med er alla.

Tyvärr är det så att under den tiden kan jag ej arbeta då samtliga maskiner är så pass högljudda att ett samtal är omöjligt, dessutom skulle koncentrationen ej vara på topp.

Framöver kommer jag ej att kunna ta alla samtal mellan 0700-1800, oavsett veckodag. Mellan 1800-2100 är jag nåbar och kommer ta emot samtal.

E-post och SMS är det absolut smidigaste sättet att få kontakt med mig då Jag kan svara när jag har tid, t.ex. vid paus, lunch, rast eller ev. ledighet/sjukdom o.s.v.

Varje kväll under högsäsong försöker jag svara på era mail/sms.

Ritningar, orderbekräftelser och liknande kommer under 2011 gå enbart via mail om sådan finns så håll koll i era inboxar.

Som avslutning tänkte jag lägga upp lite bilder från 2010 som kommer från mina kunder. Jag vill även passa på att tacka för bilderna samt tacka alla mina kunder från 2010, det är ni som gör allt möjligt.

Vi hörs!
0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]<< Startsida