VäxthusLoggen

söndag 28 februari 2010

Vårtecken




Nu spritter det i fingrarna. Snödropparna har tittat fram.

I veckan skall det sås frö i växthuset. Får gå igenom frökatalogerna en gång till och lägga beställning.

De automatiska öppnarna, som för övrigt klarat ännu en vinter, öppnade takluckorna idag för första gången detta år. Jag skruvade bort dem för att ta tillvara på all värme så det torkar upp ordentligt. 25,5 grader var temperaturen idag vid middagstid där inne.

Nu återstår bara någon vecka av slask, dynga och tjällossning innan ni kan sätta igång med era växthusbyggen!

Väl mött!
Andreas, CCE

tisdag 23 februari 2010

Inga frö i snö...




Sådär ser vägen till jobbet ut just nu. Nyplogad är den väl framkomlig men det blir värre när man svänger ner mot Glasbacken. Drivorna är höga och att ta emot några leveranser av material till växthusen är inte att tänka på just nu - en lastbil med trailer kommer helt enkelt inte ner.

Personbil med släp kommer kanske ner, men det kräver lite skicklighet att navigera i snön. Förhoppningsvis kommer det varmare väder till helgen så snön smälter bort lite vilket gör leverans av årets första växthus möjlig.

Visningsväxthuset som jag har här i Vittskövle by skottade jag också fram en gång till idag då jag fått en del önskemål om visning.

Såhär ser ett växthus på 14,6 kvm ut i vintermiljö.



MEN - nu kan man komma in i det. Egentligen borde vi redan sått, men snön har gjort det besvärligt och det blir en sen start på året i år.




Väl mött!
Andreas, CCE Glasbackens Växthus.